De ce mă doare când ejaculat?

De ce mă doare când ejaculat?

ejacularea dureroasă poate dăuna relațiilor, subminează stima de sine și să transforme una dintre plăcerile vieții într-o sursă de frustrare. Poate fi o experiență înfricoșătoare, dar nu este nimic de care să -ți fie rușine. Pentru majoritatea bărbaților, se manifestă ca durere în timpul sau imediat după ejaculare.

Unii bărbați se simt jenat atunci când ejacularea este dureroasă, dar este un simptom relativ frecvent. De asemenea, este extrem de tratabil și poate fi primul simptom al unei alte probleme, cum ar fi umflarea în prostată.

diverse studii au descoperit că între 1-10 la sută dintre bărbați prezintă acest simptom. Până la 30–75 la sută dintre bărbații cu o afecțiune numită prostatită au durere în timpul ejaculării.

În acest articol, examinăm simptomele și cauzele ejaculării dureroase, împreună cu ceea ce se poate face pentru a le trata.

Simptome

Durerea poate apărea în timpul sau următoarea ejaculare și pot fi localizate în penis, vezică sau rect.

Simptomele ejaculării dureroase variază de la om la om. De asemenea, se pot schimba în timp.

Unii bărbați prezintă simptome numai după ce au făcut sex cu un partener, dar nu și atunci când se masturbează.

Câteva dintre cele mai notabile simptome includ:

 • Durere în timpul sau imediat după ejaculare
 • Durere în sau în jurul penisului, vezicii urinare sau rectului
 • Durere care începe cu puțin timp înainte sau după ejaculare
 • Durere în timpul urinării, mai ales imediat după ejaculare

Durerea poate dura doar câteva minute sau timp de până la 24 de ore după ejaculare. Poate fi ușor sau foarte intens.

Pentru mai multe informații susținute de cercetare și resurse pentru sănătatea bărbaților, vă rugăm să vizitați hub-ul nostru dedicat.

cauze

o largă Gama de afecțiuni poate provoca ejaculare dureroasă.

La majoritatea bărbaților, durerea în timpul ejaculării se datorează unei afecțiuni medicale. Uneori, medicii nu pot găsi o cauză medicală. Când se întâmplă acest lucru, unii bărbați pot avea nevoie de sprijin sub formă de psihoterapie pentru a -și gestiona starea.

Tulburări de prostată

Ejacularea dureroasă poate fi legată de probleme cu prostata.

cea mai mare parte a literaturii medicale privind ejacularea dureroasă se concentrează pe probleme cu prostata. Prostatita este o cauză frecventă.

bărbații cu prostatită au umflarea și inflamația prostatei. Această umflare se datorează adesea unei infecții cu prostată. Prostatita poate fi, de asemenea, cauzată de alte probleme, cum ar fi leziunile nervoase sau o infecție a tractului urinar (UTI) care dăunează prostatei.

bărbații cu diabet sunt mai susceptibili să sufere leziuni nervoase care provoacă prostatită.

O afecțiune numită hiperplazie benignă prostatică (BPH), care determină extinderea prostatei, poate afecta și ejacularea. Bărbații cu BPH pot experimenta, de asemenea, urinare dureroasă sau dificilă sau îndemnuri frecvente de a urina.

alte probleme de prostată, inclusiv intervenția chirurgicală asupra cancerului de prostată și prostată, pot provoca, de asemenea, ejaculare dureroasă.

https://produsrecenzie.top/wow-bust/ Unii Medicamentele pot provoca ejaculare dureroasă. Antidepresivele pot provoca o serie de probleme sexuale, inclusiv modificări în libido, disfuncție erectilă (ED) și ejaculare dureroasă.

Relația și problemele emoționale

Depresia, anxietatea și stresul pot radical radical Schimbați viața sexuală a unui bărbat. De asemenea, problemele dintr -o relație se pot manifesta ca simptome fizice, inclusiv ejacularea dureroasă.

bărbații care nu suferă de durere atunci când se masturbează pot avea o ejaculare dureroasă din cauza problemelor emoționale sau de relație.

seminal Probleme de vezicule

Vezicula seminală este o glandă în care sperma se amestecă cu alte fluide pentru a face material seminal. Problemele cu această glandă, în special creșterea grea numite calculi, pot face ejacularea dureroasă.

proceduri pelvine

proceduri asupra organelor genitale sau din pelvis, inclusiv radiații pelvine, pot deteriora prostata și Alte părți ale corpului care joacă un rol în ejaculare. Această deteriorare poate face ejacularea dureroasă.

infecții cu transmitere sexuală

O gamă largă de infecții cu transmitere sexuală (ITS) poate face ejacularea dureroasă. Bărbații pot observa o senzație de arsură atunci când ejaculează, urinând sau ambele. Chlamydia și trichomoniaza sunt vinovați obișnuiți.

Probleme ale sistemului nervos

tulburări care afectează sistemul nervos, cum ar fi diabetul, pot deteriora nervii asociați cu orgasm și ejaculare.

Unele leziuni fizice pot dăuna și nervilor. Bărbații cu leziuni ale măduvei spinării pot experimenta o serie de senzații neobișnuite în timpul ejaculării.

Toxicitatea mercurului

Unele rapoarte de caz leagă intoxicația cu mercur, adesea din cauza peștilor contaminate, cu ejaculare dureroasă. Mai multe cercetări sunt necesare pentru a determina puterea acestei legături.

ejaculare dureroasă și urinare

Unele persoane care se confruntă cu ejaculare dureroasă pot avea, de asemenea, o urinare dureroasă. Când se întâmplă acest lucru, cauza poate fi una dintre aceste probleme de bază:

Mulți nervi și țesuturi sunt implicați atât în ​​ejaculare, cât și în urinare. Drept urmare, orice condiții, leziuni sau proceduri care afectează această zonă a corpului ar putea duce la ejaculare dureroasă și urinare.

Tratament

O examinare poate include întrebări despre medicamente, relații și sănătatea mintală.

Tratamentul pentru ejacularea dureroasă depinde de cauză.

Un examen ar trebui să înceapă cu un istoric medical complet care să includă întrebări despre sănătatea și relațiile mintale ale unui bărbat. Medicul va întreba despre medicamentele utilizate în prezent și în trecut, precum și orice istoric actual sau anterior al ITS. Testarea cuprinzătoare pentru ITS poate fi, de asemenea, utilă.

Un examen pelvin, inclusiv un examen de prostată, poate evalua prostatita, BPH și leziuni. De asemenea, medicul poate efectua lucrări de sânge pentru a testa antigenul specific prostatei (PSA). Această substanță tinde să crească bărbații cu anumite afecțiuni de prostată, inclusiv cancerul de prostată.

În majoritatea cazurilor, tratarea cauzei de bază remediază, de asemenea, simptome ale ejaculării dureroase. Unele opțiuni de tratament pot include:

 • antibiotice pentru a trata o infecție cu prostată sau STI
 • Medicamente de comutare dacă vinovatul este un medicament
 • Intervenția chirurgicală pentru tratarea prostatei Cancerul și alte probleme de prostată
 • Psihoterapia și schimbările de stil de viață pentru a aborda relațiile și problemele emoționale

Deteriorarea nervilor poate fi ireversibilă, dar un medic va dori probabil să trateze de bază de bază cauză. Făcând acest lucru, poate împiedica deteriorarea nervilor să se înrăutățească.

Când tratamentul nu reușește, sau un medic nu poate descoperi cauza, un bărbat poate încerca unele strategii alternative care pot reduce durerea. Unele opțiuni includ:

 • Terapia sexuală
 • Exerciții de podea pelvină pentru a întări mușchii implicați în ejaculare
 • Medicament pentru durere
 • Mușchi -Relaxant Medicamente
 • Medicamente anticonvulsive

complicații

Ejacularea dureroasă nu este periculoasă, dar poate submina calitatea vieții unui om. Bărbații care se confruntă cu ejaculare dureroasă pot raporta și:

 • Pierderea interesului în sex
 • rușine
 • Probleme de relație
 • Probleme de stimă
 • Probleme de fertilitate

Când să vezi un medic

Deși ejacularea dureroasă nu este periculoasă, unele dintre condițiile care o provoacă sunt . Calitatea mai scăzută a vieții ar trebui, de asemenea, luată în serios și garantează tratamentul medical.

bărbații care se confruntă cu o ejaculare dureroasă ar trebui să vadă un medic specializat în sănătatea genitourinară sau disfuncția ejaculării.

Tratamentul precoce poate preveni prevenirea Condițiile care stau la baza să se agraveze. În multe cazuri, cauza este atât ușor tratată, cât și complet reversibilă.

Outlook

Unii bărbați se simt jenat de ejacularea dureroasă sau de a discuta inconfortabil simptomele cu medicul lor. Alții demisionează să trăiască cu o viață sexuală mai puțin satisfăcătoare. Bărbații nu trebuie să facă acest lucru.

Ejacularea dureroasă este o adevărată problemă medicală care garantează un tratament prompt.

Câteva discuții cu un medic pot fi tot ce trebuie pentru a îmbunătăți sexul unui bărbat viața și reduce durerea lui. Nu există niciun beneficiu pentru a suferi în tăcere, mai ales că ejacularea dureroasă netratată se agravează adesea.

Citiți articolul în spaniolă.

 • Sănătatea bărbaților
 • Durere/Anestezice
 • Sănătate sexuală/Stds
 • urologie/nefrologie

Știri medicale astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, cercetare academică instituții și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială